Kurser

Rallylydnad: Grundkurs och Fortsättningskurs

Therese Strand från Hundens Lycka kommer till Ullareds BK för två kurser i Rallylydnad - en grundkurs och en fortsättningskurs. Båda kurserna kommer gå på onsdagar med följande datum 9/8, 16/8, 23/8, 30/8 och 6/9.

Kurs i Uppletande den 3/6

I SBK:s brukstävlingar ingår momentet uppletande av föremål. Hunden skall inom 5 minuter ha genomsökt ett område på 50x50 meter, hitta 4 gömda föremål och lämna av dessa hos föraren men det är även en kul aktivering och man kan dessutom ha stor nytta av det i verkligheten.

Platsliggandekurs 20/5 kl 10-16

Att ha en hund som ligger kvar är något som alla
har otroligt stor nytta av.

Draghundkurs

Välkommen till GRÖNT KORT-kurs för drag med hund! Grönt kort är en kortare utbildning som är ett måste för att kunna få tävla i officiella draghundstävlingar inom Sverige. För att tävla i barnklass och motionsklass krävs inte grönt kort.
Att hålla på med drag tillsammans med sin hund är både...

Valpkurs på gång!

Kursens innehåll: Teori blandat med praktiska övningar. Social träning, kontaktövningar, passivitetsövningar, träna på sitt, ligg och gå fint i koppel.
Kursens mål: Att ha roligt tillsammans med sin hund och få en grundläggande insikt i allmänlydnad. Väcka intresse hos föraren till fortsatt...

Platsliggandekurs den 13/11 kl 10-16

Att ha en hund som ligger kvar är något som alla har otroligt stor nytta av. Tävlar man så är platsliggande ett moment med hög koefficient i
samtliga klasser.

Extra valpkurs start 27/9 kl 19.00

Ge din valp en bra start i livet! På valpkursen lär du dig att träna de viktigaste färdigheterna som en bra familjehund behöver till vardags. Vi jobbar bland annat med inkallning, gå fint i koppel, kontakt, sitt, hälsa fint och att vänta på varsågod. Du kommer också att lära dig om miljöträning...

Tekniska problem med anmälningar

Har du anmält dig till någon av våra kurser innan den 1/8-22? Vi vill gärna att ni går in en gång till och gör om anmälan då vi har haft stora tekniska problem med länkningen av anmälningar.

Nu skall allt fungera och efter anmälan skall ni ha en bekräftelse på att anmälan kommit...

Mixad spårkurs

Mixad spårkurs för nybörjare och de som har lite grunder sen tidigare.
 
Passar alla hundraser i såväl personspår som för jakt och viltspår.
 
Startar torsdagen den 8 sept kl 18.00

Friskvård för hund med Olivia - den 1/6 kl 18-20

Olivia från Molls Hundhälsa besöker Ullareds BK och kommer gå igenom hur man på bästa sätt förebygger och minskar skaderisken hos våra hundar.