Draghundkurs 6-7 maj 2023

Välkommen till GRÖNT KORT-kurs för drag med hund! Grönt kort är en kortare utbildning som är ett måste för att kunna få tävla i officiella draghundstävlingar inom Sverige. För att tävla i barnklass och motionsklass krävs inte grönt kort. Att hålla på med drag tillsammans med sin hund är både roligt och nyttigt. Det är en väldigt rolig motions- och tävlingsform som passar alla hundar och förare. Kursen fokuserar på regler, utrustning och hur tävling går till. Och det viktigaste av allt; HUNDENS välbefinnande! Kursen kommer att vara både teoretisk och praktisk.

Kurs för Grönt kort Datum: 6-7 maj 2023

Lördag: teori kl:10-16

Söndag: praktik kl:9- ca 15

Pris: 1000 kr för icke-medlemmar och 700 kr för medlemmar.

Instruktör: Annika Berglund

Välkommen till GRÖNT KORT-kurs för drag med hund! Grönt kort är en kortare utbildning som är ett måste för att kunna få tävla i officiella draghundstävlingar inom Sverige. För att tävla i barnklass och motionsklass krävs inte grönt kort. Att hålla på med drag tillsammans med sin hund är både roligt och nyttigt. Det är en väldigt rolig motions- och tävlingsform som passar alla hundar och förare. Kursen fokuserar på regler, utrustning och hur tävling går till. Och det viktigaste av allt; HUNDENS välbefinnande!

Kursen kommer att vara både teoretisk och praktisk.

Dag 2: Ta med sele till hunden, lina, dragbälte om du har. Det kommer att finnas ett antal selar, linor m.m. på plats om man vill prova. Vill du köra med cykel eller kickbike tar du med den också.

Efter avslutad kurs så erhåller du Grönt kort vilket betyder att du har rätt att tävla i alla de olika draghundsgrenarna.

Anmälan sker här: http://ullaredsbk.dynamaster.se/sv/kurser/kursanmalan