Kurs i Uppletande den 3/6

I SBK:s brukstävlingar ingår momentet uppletande av föremål. Hunden skall inom 5 minuter ha genomsökt ett område på 50x50 meter, hitta 4 gömda föremål och lämna av dessa hos föraren men det är även en kul aktivering och man kan dessutom ha stor nytta av det i verkligheten.

I SBK:s brukstävlingar ingår momentet uppletande av föremål. Hunden skall inom 5 minuter ha genomsökt ett område på 50x50 meter, hitta 4 gömda föremål och lämna av dessa hos föraren. Hundföraren skickar ut hunden från den ena sidan av rutan (”baslinjen”), och får själv endast röra sig på denna sida. Det ställs krav på utförandet av själva apporteringen, hundens tempo, effektivitet och uthållighet i söket och hur bra föraren styr hunden. För att få högsta betyg måste hunden även hitta alla 4 föremål inom 5 minuter. Och 5 minuter har en tendens att gå fort… 

Man behöver inte tävla för att hålla på med uppletande. Man kan göra det som en kul aktivering och man kan ha nytta av det om man exempelvis tappat nycklarna när man varit ute på promenad. Uppletande används också i praktiskt arbete av polishundar och räddningshundar.

Övningarna är gemensamma men
anpassas ändå efter varje hunds nivå.

Kursen pågår mellan kl. 10-16 med paus för lunch.

Antal deltagare: 8 st
Pris: 1000 kr
Plats: Ullareds Brukshundklubb
Instruktör: Magnus Karlsson

Anmäl dig här:
http://ullaredsbk.dynamaster.se/sv/kurser/kursanmalan